U bent hier

1FM Team - samenwerking tussen facilitaire dienstverleners bij Enexis

Vanaf afgelopen week werken binnen het Enexis Account van AAFM alle receptionisten, facility coördinatoren en service medewerkers op alle Enexis locaties samen onder de vlag van 1FM (Facility Management). Een unieke vorm van samenwerking tussen facilitaire dienstverleners in Nederland. AAFM is samen met Enexis deze samenwerking aangegaan met Securitas en Asito/Klus-to-fix. Op korte termijn zullen ook schoonmaak (Hago) en catering (Eurest) onderdeel worden van het "1FM Team”.

De facilitaire medewerkers zijn onder andere te herkennen aan het 1FM-beeldmerk op hun bedrijfskleding. Projectleider Jacintha Moesker van Enexis Facility Management: “Door het 1FM-beeldmerk zijn onze 1FM collega’s goed herkenbaar en dus eenvoudig aan te spreken op de werkvloer. De 1FM Teamleden hebben weliswaar ieder hun eigen hoofdtaak, maar voelen zich verantwoordelijk voor de gehele locatie. Allemaal hebben zij diverse trainingen en workshops gevolgd en ze werken samen om medewerkers te helpen bij facilitaire vragen op locatie. Ze zijn enthousiast over het feit dat ze meer kunnen doen om de Enexis-collega’s van dienst te zijn.”

Alle nieuwtjes, bijzonderheden en ontwikkelingen van de locaties worden in een teamoverleg besproken. Deze betrokkenheid wordt volgens Jacintha zeer gewaardeerd: “Al in de eerste maand zijn vele verbetervoorstellen ingediend. Een groot deel hebben we direct doorgevoerd. Tevens worden best practices uitgewisseld tussen de verschillende locaties en ontstaat er een continue verbeterproces.” Uit klanttevredenheidsonderzoeken blijkt dat Enexis-medewerkers in het algemeen tevreden zijn over de geleverde facilitaire service. Jacintha: “Daar zijn we erg blij mee. Door de krachten van de facilitaire dienstverleners te bundelen verwachten we deze tevredenheid verder te verhogen.